Korunní 38, 120 00 Praha 2 – Vinohrady
Po – Čt: 8:00 – 17:00, Pá: 8:00 – 14:00
+420 224 253 071
Endodoncie

Endodoncie

Je poslední možnost zachování zubu v dutině ústní.
Ošetření systému kanálků je velice náročná operace jak technologicky, tak časově.
Sledujeme nejmodernější trendy v opracování a plnění kořenových kanálků.

Nejčastěji užíváme techniky opracování kombinované tzn. částečně strojové opracování pomocí inteligentního mikromotoru Dentsply Maillefer ENDO IQ a nikltitanových kořenových nástrojů od renomovaných firem DENTSPLY MAILLEFER ,VDW, částečně ruční opracování zejména při sondáži, měření a finálnímu jemnému dopreparování kanálku.

Takřka všechny kořenové průduchy plníme vertikální kondenzací gutaperči což je celosvětově nejrozšířenější, bezpečná metoda s perfektním okrajovým uzávěrem s dlouhodobým klinickým účinkem. Převážnou většinu zubů ošetřujeme v jednom sezení bez zbytečného „vložkování“, které v sobě skrývá nebezpečí opakované reinfekce.

Endodontické ošetření provádíme zásadně s aplikací Kofferdamu, což je latexová blána tvořící bariéru mezi ošetřovaným zubem a dutinou ústní. Toto je výhodné pro udržení přehlednosti operačního pole, bráníme kanálky kontaminaci slinou a ošetřovaný pacient je ušetřen jak neustálého polykání chladícího spreje, tak kontaktu s dezinfekčními prostředky užívanými k výplachům kořenových kanálků.

Délku kořenového kanálku měříme v desetinách milimetru pomocí pexlokátoru 4.generace Raypex, který je přesnější a bezpečnější než rentgenový snímek.
I když je endodontické ošetření na první pohled neviditelné, je časově, instrumentačně a technicky náročné, odvisí od něj osud daného zubu a je poslední možností zachování v čelisti.

Endodontické ošetření za použití operačního mikroskopu Carl Zeiss OPMI pico.
Zubní operační mikroskop umožňuje ošetřit zub pod mnohonásobným zvětšením. Ošetření je tak mnohonásobně preciznější, rychlejší a šetrnější.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *